FEL
Egyéb kategória

Málnás sajttorta brownie

8 fő
100
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
Krém:
500g Milfina Mascarpone
125g friss málna
100g porcukor
6 egész tojás

Csokoládé kalap:
200ml Milfina habtejszín
200g étcsokoládé
50g Milfina vaj

Brownie alap:
200g csokoládé
140g cukor
140g liszt
50g Bella kakaópor

100g vaj
4 tojás
6g sütőpor

Elkészítés:

A brownie lappal kezdjük, amivel egy kevés vajjal kikentem egy 23x23cm-es tortaformát, majd sütőpapírral béleltem ki.
A browniehoz a csokoládét vajjal, vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a cukrot, és ha kicsit visszahűlt, akkor a tojásokat is adjuk hozzá. Ezután a lisztet, sütőport, valamint a kakaót szitáljuk bele, és keverjük csomómentesre.
A sütőt melegítsük elő 180C-ra, és 25 perc alatt süssük készre.
A krémhez a hozzávalókat keverjük szintén csomómentesre, és öntsük a brownie lapra a tortaformába,
majd tegyük vissza 170C-ra 40 percre, amíg készre nem sül.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a csoki krémhez forraljuk fel a tejszínt és öntsük a vajra, illetve a csokoládéra, és keverjük homogénre az egészet.
A hideg sajttorta lap tetején pont lesz neki egy mélyedés ahova be tudjuk önteni, majd egy óra alatt a hűtőben megszilárdul, és már darabolhatjuk is!