200g vaj
400g cukor
200g méz
2 tk ételecet
5 tk szódabikarbóna
4 db tojás
150g egész dió
1000g liszt
Krém:
800ml sűrített tej
400g vaj
Tetejére:
150g dió
Nagyon hosszú felvezető szöveg nem szükséges szerintem, mert nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt csúcs szuper édességet. Maximum az aki amúgy sem szereti a diót!
Én megmondom őszintén azt nem szeretem benne, hogy 3000Ft körül van a 400g a boltban.
Elkészítés:
A krémhez a sűrített tejet öntsük egy tálba, majd forraljuk fel, és hagyjuk besűrűsödni, kissé barnulni. Majd húzzuk le a tűzről és keverjük el benne a vajat.
A lapokhoz a lisztet és a szódabikarbónát keverjük el, majd a cukor felét aprítóban zúzzuk össze a dióval.
A tojások kivételével a többi hozzávalót egy kis tálban melegítsük fel, majd ha teljesen elolvadtak keverjük hozzájuk a tojásokat egyesével.
A lisztes részben keverjük el a diós cukrot, majd a tojásos keverékkel gyúrjunk belőle nyújtható masszát.
Osszuk 5 egyenlő részre és nyújtsuk ki a tepsi hátuljának megfelelő méretre sütőpapíron.
180C-on 10 perc alatt süssünk készre egy lapot, majd teljesen hűtsük ki!
Ezután a lapokat kenjük meg a krémmel és pakoljuk egymás tetejére őket.
2 napra tegyük hűvös helyre, majd a szeletelés előtt szórjuk meg a durvára tört dióval.