TOP
Desszert Recept Slider

Maxi King Csiga

4 fő
120
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
280g liszt
50g porcukor
125ml tej
12,5g élesztő
50g vaj
1 tojás sárgája

Krém:
350g mascarpone
50g porcukor
100g tejkaramella
50ml tej
50g vaj
100g törökmogyoró

Elkészítés:
Kezdd a tésztával, mert annak kelnie kell.
Ehhez a tejet langyosítsd meg, majd tegyél bele 12,5g friss élesztőt.
Hagyd felfutni, addig mérd a gèp dagasztó táljába a többi hozzávalót. Lehetőleg szoba hőmérsékletű vajat használj!
A géppel dolgozd őket össze, majd hagyd egy fél órát kelni.
Addig a karamell szószt főzd meg, amihez a tejet, a vajat és a tejkaramellàt egy lábasban melegítsd fel. Szèp homogén anyagot fogsz kapni. A mascarpone sajtot keverd csomómentesre a porcukorral.
A tésztát lisztezett deszkàn nyújtsd fél cm vastagra, majd kend meg a mascarpone krémmel, csepegtess rà a karamellből. Majd szórd meg a mogyoróval.
Én hagytam ki karamellt, és mascarpone krémet is, azzal kentem meg a tetejét amikor kész lett.

A tésztát tekerd fel szorosan, majd vágd 3cm vastag csigákra, és tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe.
180C-on 20 perc alatt süsd készre.
Ha hűlt egy keveset kend meg a kimaradt krémmel 😉