FEL
Desszert Recept

Meggyes Kinder Pingui

8 fő
100 perc
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
Alap:
200g csokoládé
140g cukor
140g liszt
50g kakaópor
100g vaj
4 tojás
6g sütőpor


Krém: 
250g mascarpone
500ml habtejszín
100g cukor

Meggyzselé:
400g magozott megy
100ml víz vagy meggylé
1ek kukoricakeményítő
100g cukor

Kalap:
100g étcsokoládé

A lappal kezdjük, amihez egy kevés vajjal kikentem egy 35x25cm-es tepsit, majd sütőpapírral béleltem ki.

A piskótához a csokoládét vajjal, vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a cukrot, és ha kicsit visszahűlt, akkor a tojásokat is adjuk hozzá. Ezután a lisztet, sütőport, valamint a kakaót szitáljuk bele, és keverjük csomómentesre.
A sütőt melegítsük elő 180C-ra, és 25 perc alatt süssük készre.

Várjuk meg amíg teljesen kihűl, majd vágjuk ketté.

Amíg hűl a meggyet tegyük egy közepes lábasba, majd öntsük rá a folyadékot, illetve a cukrot. Forraljuk fel, és ekkor adjuk hozzá a kevés vízzel elkevert keményítőt. Botmixerrel pürésítsük, és hagyjuk ezt is kihűlni.

Amikor minden hideg verjük fel a tejszínt a cukorral, adjuk hozzá a végén a mascarponét, és keverjük homgénre.

A lapt kenjük meg vastagon a hab felével, a közepére kenjük el a meggyet, majd várjunk kicsit, hogy szilárduljon. A krém másik felét is kenjük rá, majd tegyük rá a piskóta másik felét, és egyengessük el benne a krémet.

A tetejére olvasszuk fel a csokoládét, és kenjük szét rajta.

Pár óra után darabolhatjuk is!