FEL
Desszert Recept

Meggyes Túrórudi Torta

8 fő
3 óra
Nehézség: 5 / 10
Hozzávalók:
Laphoz:
90g liszt
10g kakaópor
100g cukor
3 egész tojás
100g magozott meggy

Meggyes rész:
300g magozott megy
30g kukorica keményítő
350ml víz
100g cukor

Túrós réteg:
450g túró
300ml tejszín
50g cukor
15g zselatin
Fél citrom héja
200ml tej

Tetejére:
30g étcsoki
1db túrórudi

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral verd kemény habbá, majd szitáld bele a lisztet és a kakaót. Keverd homogénre, végül pedig tedd egy 20cm-es tortaformába.
Szórd meg a kimagozott meggyel.
180C-on 25 perc alatt süsd készre.

A túrós részhez a zselatint keverd el 50 ml vízzel, és hagyd állni.

A meggyet tedd egy lábasba, és kezd el felforralni. A kukorica keményítőt keverd el egy kevés vízzel, majd keverd hozzá.

A meggyes részt botmixerrel dolgozd el, majd hagyd kihűlni.

A tejet forrald fel a kristálycukorral, majd hagyd kicsit visszahűlni.
A tejszínt verd kemény habbá, és tedd félre.
A langyos, cukros tejhez keverd hozzá a zselatint, majd botmixerrel dolgozd bele a túrókrémbe.
A kész túrókrémet keverd bele a tejszínbe.

A kihűlt piskótát tedd vissza a tortakarikába és kend rá a meggyes réteget.
Ezután hagyd kicsit húzni, majd kanalazd a tetejére a túrós réteget.
Mehet a hűtőbe 4 órára, majd díszítheted a tetejét a megolvasztott csokival és a túró rudi karikákkal