100g kristálycukor
100g vaj
100g liszt
50g kakaópor
12g sütőpor
Krém:
250ml édesített habtejszín
40g tortadara
3/4 banán
450g magozott meggy
2 zacskó tortazselatin
300ml víz
Vannak azok a sütemények, amelyek annyira egyszerűek, hogy már-már elfelejtjük őket
Ezért nem készítettem már vagy 10 éve biztos vakondtúrás tortát, de most pótoltam és rögtön egy extra verziót csináltam, meggyes töltelékkel illetve természetesen banán felhasználásával.
Elkészítés:
A meggyes krémmel kezd, mert annak ki kell hűlni teljesen mire sorra kerül. Ehhez a meggyet tedd egy lábasba és önts rá 200ml vizet, majd forrald fel. Amíg felforr egy tálban keverd ki a zselatint 100ml vízzel, amikor felforrt keverd a meggyes részhez. Ha besűrűsödött zárd el, és hagyd kihűlni!
A piskótához a tojásokat válaszd ketté és a fehérjét a cukorral verd habbá. A többi hozzávalót keverd csomómentesre, utána amint kész a hab keverd bele kisebb adagokban, majd öntsd sütőpapírral bélelt 24cm átmérőjű tortaformába. 180C-on tűpróbáig süsd. (Kb 25-30 perc.) Ha elkészült hagy kihűlni, ezután vágj bele egy késsel a szélétől 1-2 centire hogy ki tudd kaparni a belsejét. Az aljára vigyázz, azt hagyd épségben.
Amikor kinn van a közepe azt morzsold össze!
A meggyes részt terítsd az aljára, utána jöhet a banán, majd a tejszínt verd keményre a tortadarával és halmozd a banán tetejére.
A morzsával varázsold elő a vakondtúrást, ezután pedig pár óra hűtőben várakozás elteltével szeletelheted is!