Hozzávalók:
Mártás:
250g barna csiperke
1 közepes lilahagyma
350ml tejszín
1tk petrezselyemzöld
1tk vöröshagyma granulátum
1 kockacukor
Hasselback:
500g Goldenburg sütni való burgonya
100g vaj
só
petrezselyem
Elkészítés:
A gombát és a lilahagymát megtisztítva aprítóban felaprítjuk, majd kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani. Mivel az összetevők elég aprók, így figyeljük, nehogy valahol megégjen. Ahogy kezd pirulni szól rájuk rá a fűszereket, majd öntsük alá a tejszínt és alacsony lángon 20-25 perc alatt főzzük krémesre.
A hasselback burgonyához a krumplit óvatosan beirdaljuk, majd a felolvasztott vajban összekevert fűszerekkel megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük őket.
A bejegyzést a Goldenburg Burgonya támogatta.