FEL
Desszert Recept Reklám

Mogyoróvajas pite

8 fő
120 perc
Nehézség: 7 / 10
Hozzávalók:
250g liszt
200g LURPAK sótlan vaj
100g porcukor
50g kakaópor

Krém:
200g mogyoróvaj
250g habtejszín
250g mascarpone
100g porcukor

Csokoládé krém:

100g LURPAK sótlan vaj
200ml habtejszín
200g étcsokoládé

Nem mondom, hogy ez lesz életed leggyorsabban elkészíthető süteménye, de minden percet megéri vele eltölteni, hiszen a végeredmény szinte szavakkal leírhatatlan!
Tényleg megtestesíti az Amerikai Álom életérzést, könnyed, lágy, mégis édes, és mogyorós, a tetején pedig utánozhatatlan csokoládé ganache krém van.
Kell ennél több?

 

Elkészítés:

Első körben a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és nyomkodjuk egy 26cm-es tortaforma aljára, úgy, hogy az oldalán is 4-5cm magasan legyen a tésztából.

180C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Amikor megvan vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kapcsoljuk le róla az oldalát, így gyorsabban hűl.

Amíg ez várakozik, a mogyoróvajat mérjük egy tálba, és keverjük el benne a porcukrot, majd adjuk hozzá a mascarpone krémet, mait szintén keverjünk homogénre.

A habtejszínt a habverővel 8-10 perc alatt verjük kemény habbá, majd amikor készen van kanalanként adjuk hozzá a mogyoróvajas krémhez. Ezzel a krémünk el is készült, mostmár csak az alapnak kell kihűlni.

Amikor kihűlt óvatosan kanalazzuk a formába, amire most tegyük vissza a karikát, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.

Következő lépésként a csokoládé krémet készítsük el, ehhez a habtejszínt öntsük egy lábasba majd a csokoládét törjük vele, a vajat pedig vágjuk kis kockákra, és szintén tegyük bele.

Kezdjük el melegíteni, és amikor elkezd benne olvasni a csoki zárjuk el, majd hagyjuk teljesen összeolvasni őket, és keverjük homogénre. Jó fél óra alatt hűtsük kicsit, utána pedig egyszerűen öntsük a tortánk tetejére.

Nem kell aggódni, ha langyos a krém nem fog összeesni tőle a hab!

Mehet egy éjszakára a hűtőbe és másnap már szeletelhetjük is!

A bejegyzést a LURPAK támogatta.