TOP
Álomház Reklám

Mosókonyha tapasztaltok

Már fél éve használatban van a házban a mosókonyha, és kétségkívül mondhatom, hogy ez a helyiség volt a legnagyobb igénybevételnek kitéve ezidő alatt.

A költözéskor egyértelműen, de utána is minden kosszal, illetve kellemetlenséggel járó munkát végül itt csináltam meg. Rengeteg tisztítószer, használaton kívüli tárgy, szerszám, és tartós, de nem étkezéshez használt alapanyagot tárolok itt.

Illetve az összes gépészeti megoldás, vízlágyító, kazán, villany elosztódoboz, internet központ, központi fűtér rendszer szabályozó, biztonsági rendszer. Szó szerint minden, ami máshol nem fér el, esztétikusan el van rejtve a szekrényben.

A tervezéskor nagyon fontos szempont volt, hogy itt is legyen munkafelületem, mert szerelésnél, folttisztításnál kell a pakoló felület, nem mellesleg amikor még nincs elpakolva innen minden a helyére akkor sem a földön kell tárolnom.

A nagy ajtó mögött kapott helyet a gázkazán, illetve a létra, szárító, virágok gondozásához szükséges eszköz.

Az alsó sarok szekrényben kaspók, kutya kaja, Füge játékai, takarói, törölközői pihennek.
A plafonról nyílik a padlásfeljáró, ahol szintén néhány salgópolc lesz, hogy ott is tudjak tárolni például karácsonyfadíszeket 😀

A pult alá került be a mosógép, illetve a szárítógép, amelyek az Electrolux Magyarország jóvoltából segítik a munkám a mindennapokban.
Szerencsére az AutoDose rendszeres mosógép megoldotta a mosószer adagolási problémáim, illetve mivel szinte minden is belefér már a barátaim is ide hordják a nagy paplanokat kimosni 😀

A mosógépet itt találod meg.

A szárítógépet itt találod meg.

A csap, amihez csepegtetőtálca is tartozik elengedhetetlen kelléke a szobának, mert én szerintem a költözés óta itt mostam legtöbbször kezet. Mivel a ház központi részén helyezkedik el a helyiség, így mindig közel van a kézmosáshoz.

A falra márvány mintás hexagon csempe került, ami csodaszép, és jól mutat a világos beton színű pulttal.
A pult alatti LED csík szintén életmentő tud lenni néhanapján, sőt, este dekor világításképp is remekül szolgál!

Az ablak bukó nyíló, de a virágok miatt inkább csak buktatni szoktam. Viszont így nagyon fényes a szoba, és friss a levegő akkor is ha épp megy a szárítógép.

A vízlágyítóról írnék nektek még, mert sokan érdeklődtetek a tapasztalataimról.
Összességében nagyon jó, és praktikus ez az ELBA 50 típusú gép, de az, hogy hetente kell vele foglalkozni, hogy jól működjön nem éppen felhasználóbarát.

Emellett azt nekem senki nem mondta, hogy mikor a lágyító megy, utána pár óráig iszonyúan sós a víz, illetve ha már nem sós, akkor is  elég fura az íze.
Mondjuk ez hetente egyszer egy napot jelent, és abból is csak pár órát, de ha pont akkor kellene víz, elég zavaró tud lenni a dolog.