95g porcukor
250ml tej
25g élesztő
65g vaj
2 tojássárgája
Töltelék:
10g fahéj
100g cukor
Krém a tetejére:
150g mascarpone
50g porcukor
1tk vanília kivonat
Az alapötlet egy Pinterest formázási technika alapján jött, így a már jól bevált Amerikai fahéjas csiga receptemmel el is készítettem a fotón látható csodát.
Elkészítés:
Először a tejet langyosítsuk meg a mikróban, majd a egy evőkanál cukrot keverjünk el benne. Adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel. Amint ez megvan a tészta hozzávalóit tegyük a gép dagasztó táljába, 10 perc alatt dagasszuk ki. Hagyjuk 30 perc alatt duplájára kelni.
Addig a cukrot a fahéjjal keverjük homogénre, illetve a krémet is keverjük ki a tetejére.
A krémet tegyük a hűtőbe, amíg elkészül a sütemény. A megkelt tésztát nyújtsd ki kb 50x60cm szélesre, és kend meg a fahéjas töltelékkel.
Tekerd fel a rövidebbik oldalànàl és vágd 5-6cm vastag szeletekre.
Tedd a tepsibe őket és egy leveses fakanállal nyomj a közepébe mélyedést, így kapod meg ezt a formát.
Sütés előtt kend meg a tetejét egy felvert tojással, és 175C-on 25-30 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg a mascarpone krémmel.