Nagyon szeretem ezt a péksüteményt az egyik áruházlánc kínálatában, így gondoltam itthon is megpróbálom kikísérletezni 🤔
Hála az égnek elég jól sikerült, és nemrég teszteltem, hogy másnap is puha marad a tésztája!
Hozzàvalók:
350g liszt
100g sós krémsajt
40g cukor
25g élesztő
1 tojás
100ml tej
110g vaj
1kk só
1tojás a kenéshezTöltelék:
Pizzakrém
Bacön szalonna
Kukorica
Sajt
Szezámmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógèp üstjébe, majd 10 perc alatt készíts belőle tésztát.
50 perc alatt keleszd a duplájára, majd vágd ketté és nyújtsd ki 30x40cm méretűre.
Kend meg egy egyik felét pizzakrémmel, tegyél rà egy szelet bacön szalonnát, majd szórd meg kukoricával és sajttal.
Hajtsd rá a tészta másik felét és pizza vágóval a szalonna mentén vágd el a tésztát.
Fogd meg két kézzel és csavarj rajta kettőt.
Ezután mehet a sütőpapírral bélelt tepsire, ahol kend meg tojással és szórd meg szezámmaggal.
175C-on 25 perc alatt készre sülnek.