FEL
Desszert Recept

Pozsonyi Kifli

12 fő
120 perc
Nehézség: 7 / 10
Hozzávalók:
(12 darabhoz)

225g liszt
50g porcukor
125g margarin
30g zsír
5g só
15g élesztő
1 tojás sárgája

Töltelék:
150g dió
120g cukor
100ml víz
1 citromhéj
20g zsemlemorzsa
30g búzadara
40g vörösáfonya

Bevallom őszintén, még soha nem készítettem, de óriási hiba volt!
Sokkal egyszerűbb mint a bejgli, de legalább olyan finom! Nem mellesleg egyszerűbb adagolni is, mert nem kell szeletelni 🙈🙊

Elkészítés:
A tésztával kezdjük, mert annak állnia kell. Ehhez a margarint és a zsírt mikróban megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 40 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel forrald fel, majd hagyd hűlni kicsit.
Amíg hűl a többi hozzávalót aprítóban zúzd össze. Ezután pedig a citromhéjat reszeld rá.
Majd a szirupot öntsd rá, és keverd jól el. Hagyd állni amíg a tészta pihen.

Amikor letelik az ideje, oszd 12 egyenlő részre, és nyújtsd nagyon vékonyra.
A tölteléket tedd a közepére, majd szorosan tekerd fel, és csinálj belőle kapocs formát.
Most jön a legrosszabb rész amúgy, amit a bejglinél is utálok, de így lesz szép a végeredmény 😀

Válasz szét egy tojást és először a sárgájával kend le őket, majd egy egy órát a szabad levegőn állni.
Utána a fehérjével is kend le, és hagyd ismét állni egy órát.
Után pedig a 180C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt süsd készre.