Ha lenne egy éttermem, egészen biztos, hogy ilyen ételeket szolgálnék fel benne!
Szaftos, finom, kiadós és nem mellesleg nagyon szép lett a végeredmény! Nem mondom, hogy a krokettel nem kellett pepecselni a külön-külön panírozás során, de megérte!
Hozzávalók:
Krokett:
500g GoldenBurg főzni való burgonya
100g trappista sajt
150g liszt
1 tojás
só, bors, petrezselyem
Panírhoz:
2 tojás
100g liszt
100g zsemlemorzsaCsirkemell:
300g csirkemell
50g edami sajt
1/2 lilahagyma
só, bors, pirospaprika, vöröshagyma pehely
petrezselyemzöld
50g baconszalonna
10g vaj
Elkészítés:
A kriketthez a burgonyát pucoljuk meg, vágjuk egyforma darabokra, és sós vízben főzzük puhára.
Amíg fő, a csirkemellet fogjuk meg oldalról, majd vágjunk bele egy zsebet, amit meg tudunk majd tölteni.
Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a sajtot, és az apróra vágott lilahagymát, majd szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel. Ezután csukjuk össze, és kívülről dörzsöljük be a többi fűszerrel, majd tekerjük a szalonnába, és tegyük egy tepsibe. Tegyük a tetejére a vajat, majd a sütőt melegítsük elő 180C-ra, és 40 perc alatt süssük pirosra benne.
Amíg sül készítsük el a kroketteket. A burgonyát törjük össze, sózzuk, borsozzuk, illetve petrezselyemmel bolondítsuk meg.
Ezután üssük bele a tojást, és keverjük el benne, majd adjuk hozzá 3 részletben a lisztet. Azért nem egyben, mert egyrészt könnyebb így elkeverni, illetve nem biztos, hogy mindet fel fogja venni.
Amikor jól formázható tésztát kaptál már ne tegyél bele lisztet!
Ekkor készítsd elő a panírt, illetve a sajtot darabolt 1x1cm méretű, 3cm hosszú téglákra.
Vegyél a kezedbe egy adag burgonyát, és hajtogasd a sajt köré, majd a panírban forgasd meg.
Forró olajban 3-4 perc alatt készre sülnek!
Ezután már csak a tálalás van hátra!