FEL
Desszert Recept

Somlói Galuska

6 fő
120 perc
Nehézség: 5 / 10
Hozzávalók:
Vaníliás piskóta:
6ek liszt
6ek cukor
10g szódabikarbóna
1 tojás
1 zacskó vanilincukor
100ml tej

Kakaós / diós piskóta:
Ugyanaz mint a vaníliás csak a vanilincukor helyett 6ek kakaó / 6ek darált dió megy bele!

Vanília krém:
2 zacskó vanília puding
1,2l tej
250g cukor

Csokoládé:
4 zacskó csokoládés desszert öntet alappor
40ml rumaroma
300g cukor
1L tej

150g durvára tört dió
500g magozott meggy
250g mazsola
Tejszínhab a tálaláshoz

Az az igazság, hogy egyáltalán nem mondanám a somlóit egy bonyolult receptnek, inkább időigényes 😀
3 különböző piskóta, 2 krém, meggy, dió, opcionálisan mazsola, és türelem, hogy ezek a hozzávalók összeérjenek a tálban.

Az összes hozzávalót csomómentesre kevered, majd sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig süsd őket 😉

Mikor kész vannak húzd le róluk a papírt és hagyd kihűlni őket, majd darabold 1x1cm nagyságú kockákra őket!

A krémeket a leírás alapján elkészítjük a fent leírt mennyiségű vízzel, majd még melegen összepakoljuk a süteményt jénai tálakba.

Sorrend:
Krém
Piskóták
Meggy / dió / mazsola
Krém
Piskótàk
Meggy / Dió / mazsola
Krém

A tetejére figyeljünk, hogy mindenképp krém kerüljön, így nem tud kiszáradni majd 😉

Adagokat tekintve nagyjából 8-10 adag a fenti mennyiség, de ez elég változó, 2 db normál 5 literes jénai lesz belőle tele 😉