6ek liszt
6ek cukor
10g szódabikarbóna
1 tojás
1 zacskó vanilincukor
100ml tej
Kakaós / diós piskóta:
Ugyanaz mint a vaníliás csak a vanilincukor helyett 6ek kakaó / 6ek darált dió megy bele!
Vanília krém:
2 zacskó vanília puding
1,2l tej
250g cukor
Csokoládé:
4 zacskó csokoládés desszert öntet alappor
40ml rumaroma
300g cukor
1L tej
150g durvára tört dió
500g magozott meggy
250g mazsola
Tejszínhab a tálaláshoz
Az az igazság, hogy egyáltalán nem mondanám a somlóit egy bonyolult receptnek, inkább időigényes 😀
3 különböző piskóta, 2 krém, meggy, dió, opcionálisan mazsola, és türelem, hogy ezek a hozzávalók összeérjenek a tálban.
Az összes hozzávalót csomómentesre kevered, majd sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig süsd őket 😉
Mikor kész vannak húzd le róluk a papírt és hagyd kihűlni őket, majd darabold 1x1cm nagyságú kockákra őket!
A krémeket a leírás alapján elkészítjük a fent leírt mennyiségű vízzel, majd még melegen összepakoljuk a süteményt jénai tálakba.
Sorrend:
Krém
Piskóták
Meggy / dió / mazsola
Krém
Piskótàk
Meggy / Dió / mazsola
Krém
A tetejére figyeljünk, hogy mindenképp krém kerüljön, így nem tud kiszáradni majd 😉
Adagokat tekintve nagyjából 8-10 adag a fenti mennyiség, de ez elég változó, 2 db normál 5 literes jénai lesz belőle tele 😉