2 tojás
120g Szafi free CH csökkentett péksüteményliszt
100g eritrit
1tk vanília aroma
100g kis szemű zabpehely
1ek kókuszolaj
300 erdei gyümölcs mix
Régóta szemeztem a finomsággal, ám nem egyszerű túrógombócot gyártani, hogy az állagra, és minőségre is olyan legyen amilyet az ember elvárna tőle. Főleg nem reform hozzávalókból!
Elkészítés:
A túrót egy villával megtörjük, hozzákeverjük az eritritet, vanília aromát, és a két tojást, majd a liszttel gyúrható tésztát készítünk belőle.
Egy lábasban vizet teszünk fel, és forrásig melegítjük. A tésztából a kezünkbe veszünk 1-1 diónyi adagot, és a közepébe belenyomunk pár fagyasztott gyümölcsöt, majd újra golyót formálunk belőle, és a lobogó vízbe tesszük. A golyók maguktól meg fognak fordulni, innen számítva még 4-5 percig főzzük, majd szűrjük le őket.
Hagyjuk hűlni egy tányéron őket.
Közben egy serpenyőben 1ek eritritet elkeverünk a zabpehellyel, és 1ek kókusz olajon megpirítjuk.
A maradék erdei gyümölcsöt egy kis lábasba tesszük, és forraljuk, amíg egy villával szét nem tudjuk nyomkodni az egészet.
Ízlés szerint ide is tehetünk 1-2 ek eritritet.
A kész gombócokat a lepirított zabpehelybe beforgatjuk, majd tálalhatjuk is az erdei gyümölcs szósszal nyakon öntve.