TOP
Főétel Recept Reklám

Szójás Szezámmagos Csirke

3 fő
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
2ek Kikkoman szójaszósz
600g csirkemell
4ek méz
4ek paradicsom szósz
1ek szezámmag
1tk bors
20g vaj
100g jázmin rizs

30 perc alatt bőven elkészülő, mégis különleges nem mindennapi fogásra vágsz?
Akkor ezt a receptet mindenképp mentsd el, mert életmentő lehet!
Néhány hozzávaló kell hozzá, emellett minimális mosatlannal jár, így ideális egy hosszú nap után.

Elkészítés:
A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk, majd minimálisan sózzuk, borsozzuk.

A vajon elkezdjük megpirítani őket közepes lángon.

Amíg sülnek egy edényben a szójaszószt, mézet, paradicsom szószt keverjük össze, majd ha a csirkemell megpirul borítsuk hozzá a serpenyőbe. Folyamatos kevergetés mellett főzzük tovább a szószban 5-6 percig,
majd szórjuk hozzá a szezámmagot, és el is készültünk vele.

A kifőtt rizzsel, és friss zöldfűszerekkel tálalhatjuk is.

Tudtátok egyébként, hogy a fotókon látható szójás üveget a Kikkoman egy dizájnerrel fejlesztette ki 1961-ben? Díjakat is nyernek vele még mindig. Inspirációként az ősi szójaszószos kancsót használták, aminek a „csőre” csepegésmentes. Szerintem ha bárkit megkérdezünk, hogyan néz ki egy szójaszósz, azonnal ez a kis üvegcse ugrik be neki. 🤔