600g csirkemell
4ek méz
4ek paradicsom szósz
1ek szezámmag
1tk bors
20g vaj
100g jázmin rizs
30 perc alatt bőven elkészülő, mégis különleges nem mindennapi fogásra vágsz?
Akkor ezt a receptet mindenképp mentsd el, mert életmentő lehet!
Néhány hozzávaló kell hozzá, emellett minimális mosatlannal jár, így ideális egy hosszú nap után.
Elkészítés:
A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk, majd minimálisan sózzuk, borsozzuk.
A vajon elkezdjük megpirítani őket közepes lángon.
Amíg sülnek egy edényben a szójaszószt, mézet, paradicsom szószt keverjük össze, majd ha a csirkemell megpirul borítsuk hozzá a serpenyőbe. Folyamatos kevergetés mellett főzzük tovább a szószban 5-6 percig,
majd szórjuk hozzá a szezámmagot, és el is készültünk vele.
A kifőtt rizzsel, és friss zöldfűszerekkel tálalhatjuk is.
Tudtátok egyébként, hogy a fotókon látható szójás üveget a Kikkoman egy dizájnerrel fejlesztette ki 1961-ben? Díjakat is nyernek vele még mindig. Inspirációként az ősi szójaszószos kancsót használták, aminek a „csőre” csepegésmentes. Szerintem ha bárkit megkérdezünk, hogyan néz ki egy szójaszósz, azonnal ez a kis üvegcse ugrik be neki. 🤔