Piskóta:
120g liszt
50ml tej
1ek vaníliás cukor
70g vaj
4g Sütőpor
2 tojás
60g cukor
400g meggy
Krém:
200g kerek szemű rizs
500ml főzőtejszín
600ml víz
200g cukor
1tk vanília aroma
20g zselatin
Teteje:
1 zacskó tortazselé
választott gyümölcs
A piskótához a vajat a cukorral habosra keverem, majd a tojásokat és a vaníliás cukrot is. Ezután a lisztet beleszitálom a sütőporral.
A tejjel lazítok a tésztán, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben eltérítem a meggyet beleszórtam, és 180C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Hagyom tejesen kihűlni.
A tejberizshez a rizst átmossuk, majd egy közepes lábasban feltesszük a tejszín és 500 ml víz keverékében főni. Amikor felforr jöhet a cukor, illetve a maradék vízzel elkevert zselatin. 20 perc főzés után elzárom, és fedő alatt hagyom párolódni.
Kb egy óra alatt tejesen bepuhul és elkezd kötni 😀
A piskóta teljesen kihűlt mostanra, erre egyengessük el a formában a tejberizst és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap reggel a tortazselét főzzük meg, és a tetejére szórt gyümölcsökre öntve hagyjuk megdermedni.
Mivel az alap vajas piskóta, így fogyasztás előtt a hűtőből vegyük ki egy órával és szeleteljük fel.