Egy Facebook csoportban találtam ezt a receptet, így nem tudom ki az eredeti forrás. Viszont remek a recept, és ha rájövök honnan van tuti megköszönöm annak aki kitalálta, mert nálunk nagy kedvenc lett!
Hozzávalók:
Tészta:
400g liszt
250g vaj
100g porcukor
1db XL tojás
2ek kakaópor
1kk szódabikarbónaKrém:
1 cs. vaníliás pudingpor
5dl tej
200g porcukor
450g 25% tejföl
Elkészítés:
Első körben a pudingport főzzük sűrűre a cukorral, majd amikor hűl, keverjük el benne a tejfölt.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd osszuk két egyenlő részre. az egyiket nyújtsuk ki, és tegyük egy 30x40cm-es tepsi aljába, majd a sütőt melegítsük elő 180C-ra.
A kinyújtott lapra oszlassuk el a krémet, majd a tetejére morzsoljuk rá a tészta másikfelét.
Kevésnek tűnik a krém, de ekkora szeleteknél tökéletesen elég, ha szeretnénk mehet bele dupla adag belőle, de akkor fele ekkora szeleteket tudunk vágni.
Amikor a tetejére szórjuk a tészta másik felét mehet is a sütőbe 25-30 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük is!
Én egy éjszakát a hűtőbe tettem, így tökéletesen lehetett szeletelni.