FEL
Recept Reklám

Thai Curry-s Csirke Recept

2 fő
40
Nehézség: 4 / 10
Hozzávalók:
250g SOS jázmin rizs
500g csirkemell
1tk curry keverék
1ek só
1tk paprika
1tk gyömbér
1tk szárított petrezselyem
250ml kókusztejszín
1 fej vöröshagyma
1ek kukoricakeményítő

Naan:
170g liszt
60g natúr joghurt
4g szárazélesztő
1tk fokhagymapor
50-80ml víz
kókuszolaj a sütéshez

A csirkemellet daraboljuk vékony csíkokra, majd a felkockázott vöröshagymával szezámolajon kezdjük el pirítani.

Amíg ez sül, a piros és zöld kaliforniai paprikát daraboljuk fel, majd tegyük félre.

A rizst háromszoros mennyiségű vízben tegyük oda főni.

A szószhoz a kukorica keményítőt a fűszerekkel keverjük el, majd 30ml vízzel keverjük csomómentesre.

A naan kenyérhez a hozzávalókat gyúrjuk össze, de figyeljünk, hogy a vizet kisebb adagokban adjuk hozzá, mert a liszt minőségétől is függ a mennyisége! Ha nyújtható állagú tésztát kaptunk belőle, ami még éppen ragad a kezünkre,
akkor tegyük félre, hogy álljon 15 percet.

A csirke mire lepirul jöhet is hozzá a paprika, majd ahogy ez kicsit megfonnyadt tegyük rá a kikevert curry-s keveréket,
illetve öntsük fel a kókusztejszínnel. Közepes lángon 15 percig főzzük még.

A rizst én úgy készítem, hogy amikor már csak egy ujjnyi víz van a tetején elzárom, és hagyom, hogy a fennmaradó vizet felszívja,
így pergős, és látványos lesz a végeredmény! 🙂

A kenyérhez vegyünk elő egy serpenyőt, amit kenjünk ki kókuszolajjal, majd a tésztából készítsünk 4db egyforma gombócot, és nyújtsuk ki vékonyra.
Amikor forró a serpenyő óvatosan tegyük bele, és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt kicsit megpiruljon az alsó oldala. Amikor már keményedik, kenjük meg a tetejét egy kevés kókuszolajjal, és fordítsuk meg. 2-3 perc alatt készre sül.

Ha mindennel megvagyunk tálalhatunk is!

 

A bejegyzést a SOS Rizs támogatta.