200g LURPAK sótlan vaj
500g finomliszt
1db tojás
10g só
100g tejföl
200g ARLA natúr krémsajt
Tetejére:
100g sajt
1 tojás
Ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod! Igazából azok szeme is felcsillanhat,
akik félnek a kelt tésztáktól, mert most nem lesz szükség kelesztőre. 🙂
A @lurpakhu vajjal pedig mesés végeredmény érhető el, az az igazi omlós rágcsálnivaló!
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sóval. Üss hozzá egy tojást, és mérd hozzá a nedves hozzávalókat.
Fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen már a vaj, úgy tudsz belőle lágy, könnyen formálható tésztát készíteni!
Ha összegyúrtad, akkor tedd fél órára a hűtőbe, majd nyújtsd ki lisztezett felületen 1cm vastagra
Kend meg a felvert tojással majd szórd rá az reszelt sajtot.
200C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt, alsó – felső sütés programon süsd arany barnára őket.
A bejegyzést a LURPAK támogatta.