FEL
Desszert Recept

Túrós – Barackos Kifli

8 fő
70 perc
Nehézség: 6 / 10
Hozzávalók:
350g liszt
1 kk só
3 ek cukor
170ml langyos tej
80g puha vaj
1 tojássárgàja
20g élesztő

Krém:
250g túró
250g mascarpone
150g aszalt sárgabarack
50g cukor
1tk vanília aroma
1 citrom héja
+ 1 tojás kenni 😉

Elkészítés:

A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük.

A krémhez minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, és hűtőbe tesszük, amíg a tészta kel.
Amikor a tészta megkelt nyújtsuk 0,5cm vastagra és vágjuk 10x10cm-és négyzetekre.
Derelyevágóval vagdossuk be a storyban látható módon, majd tegyük bele a tölteléket, és fonjuk össze őket.
Fordítsuk meg, és formázzuk kifli alakúra.
Kenjük meg a tetejét tojással és 180C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük pirosra őket.