100g Lurpak sótlan vaj
240g kockázott paradicsom
1 egész vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só-bors
chili paprika
2ek tejföl
Omlós, és egyben szaftos hús, ami mellé pedig a fűszeres vajas ragu. A kis kagyló tésztákban pedig tökéletesen egyesülnek a két rész jó tulajdonságai.
Elkészítés:
Első körben a vajat tegyük oda hadd olvadjon el szépen, utána pedig az apró kockára vágott vörös és fokhagymát tegyük bele, majd pároljuk üvegesre.
Amikor ezzel megvagyunk jöhet a darált marhahús, amit a hagymával 10 perc alatt közepes hőfokon süssünk pirosra. Ezután öntsük fel a kockázott paradicsommal, illetve sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a petrezselyem zöldet, és igény szerint a chili paprikát.
Adjunk hozzá 4dl vizet és alacsony hőfokon körülbelül egy órát főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor már puha a hús a fűszerezését állítsuk be ízlés szerint, illetve adjuk hozzá a tejfölt és zárjuk el alatta a gázt.
Frissen főzött kagyló tésztával tálaljuk.
A bejegyzést a LURPAK támogatta.